BLOGGIE

My photo
CHERAS, KUALA LUMPUR, Malaysia
Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving

31 May 2010

Isnin !

Pepagi bangun, siap siap then teros pegy skolahh...aku pelik laa doee...aku bangun dahh seawal yg mungkin dahh...tapi tetap gak kuar umah kul 7.15am...haihh...aku pun tatao ape yg aku wat lama lama...padahal dah bangun kul 6.45am daa tuhh...kire awal laa kann...hmm...smpai skolaa...perhimpunan...dah abes smua...masok kelas...cikgu chemist masok, agih agihkan paper exam ritu ! ishhh...gagal lagi ! kimak betoll...aku dah usaha sedaya yg bolee dahh...tapi, nak wat cmne kan...dah takdir...tapelaa, exam yg seterusnya aku nak tingkatkan lagi prestasi aku yg buruk nihh...haihh...lepas rehat, subject mathematic...dapat tao markah kertas 1 je ouhh...tuhh pun rendah jugak markah aku...ishh...apelaa nak jd ngan aku nihh haa?? SPM lagi beberape bulann jee nihh...tapi, markah still tak memuaskan lagi...maybe aku nihh terlalu pemalas kut...tuh yg jadi cmni tuhh...huhh...lepas math, physic...cikgu tak tanda lagi paper...then biology pun sama...still tadapat markah lagi...nasib baik tadapat smua markah riney...kalo takk lagi tertekan laa aku ! hmm...balik kul 2.40pm...kul 3.00pm ade latihan muzik kat Teknik Perguruan ape tahh...ingat kan nak stayback kat skolaa tuhh...tp, disebabkan ade hal hal tertentu...aku, suhaimi, epin, kamal lepak laa kat komersial jup...baru jee smpai sane...hujan yg teramat lebat lakk melanda Bandar Tun Razak nihh...haihhh...cmnee aku nak berpatah balik ke sekolaa balik nihh haa?? setelahh puas memikirkan masa depan...aku ngan suhaimi pun bertekad nak redah jee laaa...bawak motor cm org gila...akhirnyaa, smpai gak sekolaa dgn basah kuyup ! haaa...nasib baik budak budak muzik smua tak gerak lagi...kul 4.00pm, baru laa smua gerak dgn menaiki tiga buah kereta...smpai kat tempat pebende nama tahh tuu, kiteorang smua pun test barang kat situ...practice lagu sikit...kul 5.30pm, smua dak muzik balikk...cikgu anta smpai sekolaa jee...pastuhh, pepandai laa diorang balik sendiri jalan kaki...smpai umah jee, perghh...lapar sial perot nihh...melantak jup, pastuhh tido smpai kul 7.00pm...penat siot...dgn kasot yg basah...beg yg basah...baju smua basah...hmm...tu jelaa kut utk hari isnin nihh...papehal, aku dah terbau bau bahang nak ke Genting time cuti skolaa nihh...wahhh..! tak sabar sial ! CHOW~

p/s : utk pengetahuan semua...nihh post yg ke-100 !! warghh..bangge bangge ! hee~

30 May 2010

Youth 10 buat kali terakhir ~

hari nihh merupakan hari terakhir festival tuhh diadakan...so, aku, epin and syamil bercadang nak gegar PWTC tuhh haa...yg mamat lagi tige ekor bertanduk setan (emi, raja, iwan) tatao laa mane menghilang...kene culik kut...bagus laa tuhh ! hmm...yg pegy tadi kami bertiga plus dgn awek epin and the geng ! haha...bgun kul 12.30pm...warghh, ari niehh bangun awal doee...tuh pun naseb baik ade org kejut...kalo tak...mampos aku kene tinggal ngan diorang...hmm, mandi mandi...siap smua then kul 1.30pm gerak PWTC...smpai sana...bolee dikatakan ramai laa makhluk Tuhan nihh...standard arr kan...ari ahad...jalan jalan kat sana...tgk ape yg patut...berjalan ke hulur ke hilir...tgk show Yuna ( ex aku ) kat atas stage battle of the band...dapat twisties free...tuhh pun naseb baek ade awek yg bagi aku...! ahaha..tp, yg kecewa nyee laa kan...band The Bourjuis tak dtg plak doee...sial laa...aku nak tgk diorang perform...nak dgr suare vox secara live...sama kee dgn vox band Arctic Monkeys tuhh..haihhh...siot betol lahh...aku, epin, syamil and awek epin and the geng pun beransur pulang pada jam 6.15pm kut...smpai kat Bandar Tun Razak...aku, syamil, epin lepak kat komersial jup...minum minum...then, kul 7.30pm balikk...tu jelaa kut kisah seharian aku rineyy...papehal, kaki gue dah sakit dah nihh...adoyyy...sape yg nak urutkan nihh?? hmm...sok dah skolahh...ishh, cuti 3 hari nihh agak tak puas laa doee...rase cm sekejap jee...tak sabar nak tunggu cuti 2minggu nihh...mcm mcm plan nak buat !! tak sabar siott...okay laa... TATA ~

29 May 2010

Kau Harus Ada ~

Title yg agak menyedihkan doe sbnrnyee...haihh...si dia lahh nihh tinggalkan aku ! bukan break ehh...actually seminggu dia tade, mulai dripade hari nie laa sehinggelaa ke hari jumaat depan...dia pegi latihan pusat kat Pusat Kecemerlangan Cochrane...pepagi dia dah text aku mengatakan bahawa dia dah nak gerak dah...tapi aku tak reply, sebab still membuta lagi...then, ari ahad depan dia dah gerak ke Kedah sebab ade game softball...ishhh ! susah betollahh gedik tuhh...asyik busy jee dgn bende haram softball dia tuhh...haihh...dah laa taley text..nak memanje lagi laa susahh...huhh...kang cari awek laen kang !! ahahaha...tadelah tadelah...hmm, bosan doe riney...tade sape yg aku nak text ! hmm...lepak dpan lappy jelaa nmpak nyee..nak kuar, smua member member pegy mane tahh menghilang...hmm, disebabkan semalam aku tak post cite kat blog nihh, so, aku nak cite balik laa ape yg terjadi sepanjang hari Jumaat semalam !! tersedar jee dah pukol 1.45pm...adoyy...tak pegy semayang jumaat lagi daa...terok kan kan? pastuh calling calling syamil, tnye die nak gerak PWTC pukol brape...mandi mandi, siap siap...kul 2.45pm aku gerak laa ngan suhaimi...syamil dah gerak dulu dahh..janji nak jumpa kat sana jee..pegy naik LRT...smpai kat PWTC, perghh...ramai betol makhluk Tuhan nihh...beratur laa, sbb nak amek ticket free...dah dapat ticket, aku ngan suhaimi jalan jalan laa kat tempat tuhh...mcm mcm ade...calling calling syamil sbb nak bgtau yg kiteorang ade kat tempat battle of the band...then, die pun datang bersama epin, ira, fatin, ijan, amira, ayu and kembar die...aku pun tatao sgt nama kembar die...heehee...tuh jee kut yg aku ingat...pastuh, terjumpa plak ***** ! hahaha...sempat arr borak jup ngan budak tuhh...hmm, kiteorang tgk laa battle of the band tuhh smpai kul 6.30pm...fuyooo...bolee dikatakan gempak gak laa band band diorang tuhh...lagi dua tahun, maybe PublikDestruktion akan menggegarkan stage tuhh...mwahaha...cite cite besar je kan?? insyaallah, kalau ade rezeki...lepak kat PWTC smpai kul 8.00pm, lepas tuhh kami pun beransur pulang...plan selepas nihh, smua dah sangap nak jamming, sbb terpengaruh dgn battle of the band td tulahh...ahahaha...kul 9.00pm, smpai kat studio...tung tang tung tang...kul 10.30pm abes...balik...perghh penat sial satu hari nihhh...tak henti henti berjalan doee...! hmm...tu jee kut yg aku yg aku bolehh kongsikan...haihh..nak layan lagu jiwang arr jup, bagi mengenangkan nasib aku tanpa ketiadaan awek selama berminggu minggu nihh...ceyywahh ! bhahahah~ CHOW !

27 May 2010

Kembali Gumbira ~

akhirnyaa...konflik bersama si dia dah settle dahh...aku yg salah...so, semua kembali normal balikk...hmm..pasal kelas?? no comment..! pasal yg budak nak game aku tuhh?? ish ish..kesiann!! haha...okay...cukup cukup...malas nak ingat balik..hmm...arineyy..paper last utk mid year 2010 !! yeeehaaaa...merdekaa utk sementara lahh...! paper agama ! nak kate susah tuhh...tah laa..suam suam kuku kut...balik kul 2.00pm...plan petang nihh, mao pegi cc ngan budak budak 5a1 and 5sc...mao fight counter strike laa katekann...korang tao kee?? nih permainan org besar laa..budak budak tapaya tao laa...hmm..event abis kul 6.30pm...pastuhh, tayar motor aku plak bocor...nihh smua gara gara suhaimi laa nihh..nasib baik diee bertanggungjawab...sbb semua salah die...haha...betol kan motor tuhh jup...then kol 6.45pm balik...smpai umah kul 7.00pm...perghh..penat doee..aku mandi mandi..pastuhh tertido laa plakk smpai kul 8.00pm...sedar sedar jee...rumah riney clear lahh beb...family aku smua tido kat umah nenek aku...warghhh...aku tinggal sorang sorang doee...nak wat pesta lahh mcm nihh...mai laa dtg !! bawak perempuan ramai ramai sikit...bolee kite wat semayang hajat berjemaah...haa..tadi mesti nak pikir laen laa tuhh kann...sengal laa! otak biru !! ahaha...hmm...maybe lepas nihh nak pegy Bukit Ampang kut...nak tgk keindahan alam laa kate kann...esok ! YOUTH10 @ PWTC ! mai laa pegi ramai ramai ! papehall sok aku nak tgk Battle Of The Band 3...mane laa tao tahun akan datang ade peluang utk masok kee kann...hmm...angan angan jelah ! okay laa...BERAMBOS !

26 May 2010

haihh :'(

banyak betollahh masalahh nak dekat akhir akhir bulan nihh...nihh smua gara gara aku laa nihh yg carik masalahh...adoyyy...dia diam jee selama nihh...tp, semalam dia dahh ckp ape yg dipendamkan selama nihh...yeaa...i tao salah i laa !! semalam aku call, dia dah tido plakk...tak sempat aku nak mintak maaf...then, baru td aku call, dia kata dia tgh beli barang...ishh...dahh laa...malas arr nak citee pepanjang...haa, pasal kejadian yg berlaku kat kelas aku tuhh...semua dak laki and dak perempuan dahh macam musuh daa aku tgk...aku pun tapaham laa...tp, yg aku tak puas hati...smua budak laki taley harap sgt kea??hmm, yeaa...aku tao smua budak laki memang taley harap kann...selama nihh sape yg cat kelas tuhh smua...malas jee nak ungkit...alahh kalo bende kecik kecik nihh...apelaa salahnyee mengalah sikit...kat dalam kelas tuhh smua panas...aku, ayie, elan, kamal hari hari berpanas tao takk...dgn atap kelas kite yg berlopong cmtuhh...merungut tuu adelaa sikit...tp, nak wat cmne kan...redha jelaa...nihh pun malas jugak cite pepanjang...kang bergaduh jugak jup g...kepada Sally and the gang ! aku maafkan korang laa, terutamanyee insan yg bernama Sally...aku cuma terasa sikit jee...tp, aku tak kesahlaa sbnrnye...aku pun dah luahkan ape yg terpendam nihh...aku harap bende nihh kire settle laa ehh...tapaya arr gaduh gaduh pasal bende kecik...kite smua pun dah besar...otak pun dah makin matang...lagipun nihh kan last year...lagi beberapa bulan jee kite satu kelas kann...lepas nihh smua daa busy ngan hal masing masing...hmm...lagi satu hal...aku mcm rase aku dahh kene game arr doe..ohh tidakkk!! cukup smpai disini... CHOW ~

24 May 2010

Isnin ..

hari nihh, pepagi pegy skolahh cm biasa dgn berambut pendek nihh haaa..haihh...rambut dahh pendek daa doee...senang cite dah jadi rambut budak skolahh daa...tapelaaa...maybe bulan September nnti aku nak botak lahh..ahahaha...tgk arr keadaan cmnee..kalo menginzinkan, biar laa aku botak sorang sorang..tapaya laa nak ajak ajak member...smua mcm tade telur jeee...botak jelahh kann...baru hensem sikit...tapi kalo tak botak hensem bnyak ! heehee..dah dah..ape cite pasal botak lakk nihh...tp, bende nihh aku tak sure laa ouhh nak buat kee takk...masih dlm dilemma lagi...alaa, September lmbat lagi kann...relax relax!! hmm...okay, harinie paper math 1 and 2..nak kate susah tuhh..aku rase kalo study betol betol...confirm bolee jwb doee...soalan smua simple jee..tp, aku sendiri yg wat bende tuh complicated !! haiyaa...ni kes tak study betol betol lahh nihh...tp kan tp kan..aku dgr...ramai dahh budak kelas aku yg lulus addmathh..perghh...cayalahh korang!! dah maju skang kann...tinggal aku jee lagi yg tak maju lagi...actually, result utk addmath aku belom dpt tahu lagi nihh..tuh yg cuak sikit tuhh...harap harap arr lulus...dpt A+ pun jadilaa..hahaha..cite cite besar doee ! paper abes kul 2.00pm..pastuhh balikk, teros pegi Central Market sebab nak angkat baju kelas tuu...design bole tahan laaa...aku tak sempat tgk...sebab diorang kate nak agih agih kan besok lakk...haishhh...koyak baju aku, smua baju kelas aku koyakkan...hahaha...bapak jahat kann! hmm..lepas dahh settle angkat baju tuhh...bagi smua baju kat Fareedah(mak nenek) ! heehee...then, lepak jup kat komersial..makan makan, berasap asap ! pastuhh berambus dripada tempat tuhh...petang...men futsal ! perghh..agak pancit laa ouhh..dah lama tak men kann...hmm...balik dlm kul 7.00pm...smpai umah...mandi mandi...pastuhh teros study biology...fuhhh...cuakk doee biology nihh...tiap tiap exam asyik failed jee doee....aku nak berazam, sok aku nak wat betol betollahh...tuh pun kalo ape yg aku study td smua masokk...kalo takk..memang tido jelahh jawab nyee...hohoho...okay laa...Chow Chin Chow~

22 May 2010

Dataran Merdeka!!

Yeahhhh!! ahaha..semangat jee kann..hmm..actually ari nihh aku pegy dataran merdeka sebab nak tgk tarian citrawarna ape bende tuh tahh...bunyi program tuhh agak bangang sikit arr..mcm bodo bodo jee kann?? hee...plan ari nihh mao menggedik ngan si dia tuh haa..tp, terpakse cancel sebab hujan laa plakk kol 11.00am tuhh..so, tak dapat laa mao buat pahala ngan si dia ! hehe...aku pun sambong laa tido jup smpai pukul 2.00pm...ahaha...kejap kan kan?? pastuhh raja ajak pegy gegar dataran merdeka tuu...gitu gini, kol 4.00pm baru smua terpacak kat dpn LRT tuhh..hmm, riney terpakse laa jd org awam jup..biasa nya pegi mane mane naik motor kann...haa, tp kali nihh kiteorang nak bertukar angin mao naek LRT lakk..gedik takk?? hmm...yg pegy tadi, aku, suhaimi, epin, raja, syamil, wan...senang cite budak budak PublikDestruktion lahh...smpai kat masjid jamek tuhh...makan makan jup...kol 5.00pm merayau kat dataran tuhh...pastuhhhhhhh...shhhhhhhhh!! rahsie antara band jee nihh...haha...okay, skip laa ehh..dlm kol 6.30pm, band JINbara buat show plak kat ape tah nama tempat tuh..tapi yg pasti berdekatan dgn Dataran tulaa...bapak best siot ! jealous aku tgk drummer diee men ! huhh..bilee agak nyee ekk PublikDestruktion nak wat performance cmtuhh?? angan angan jelahh...! hmm..lepak lepak, temankan beberapa budak PublikDestruktion dating kecuali aku ehh..tuh yg penting...haaa..lepas tuhh kami bercadang nak balikk...pikir pikir jup..kalo balik awal awal pun ade ape kat umahh kan...dah smpai depan LRT daa nihh..bincang bincang jupp, pastuhh kami pun bercadang tamao balik lagi...tp, syamil sorang jee yg nak balikk..die pun beransur pulang..kiteorang lepak lepak jup sebab nak tgk tarian tulahh...heeheehee...kol 10.00pm baru balikk...sesampai nyee di rumahh, makan makan, mandi...pastuhh teros menghadap lappy nihh...plan lepas nihh, aku, epin, suhaimi, wan, raja nak pegy tgk bola lakk...malam nihh final doee...bagi peminat peminat bola sepak..jum arr tgk Inter Milan vs Bayern Munich kat kedai mamak yg berdekatan...function doee!! wahhh!! kol 2.00am nak kuar balik nihh...! hmm...dah laa..aku nak layan FB ngan Myspace laa plakk...tata~

p/s : hahahati gumbira !

20 May 2010

PublikDestruktion maju kehadapan ~

KOMUNITI KITA

Cipta lagu untuk kenang jasa guru


AKSI enam pelajar semasa menyampaikan lagu 'Oh Guru' pada majlis sambutan Hari Guru di SMK Seri Mulia, Cheras baru-baru ini.


TUNJUK BAKAT. Seramai enam pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Mulia, Cheras, Kuala Lumpur mencipta lagu yang ditujukan khusus untuk guru-guru sekolah tersebut.

Mereka menyampaikan lagu berjudul 'Oh Guru' itu pada majlis sambutan Hari Guru di sekolah tersebut baru-baru ini.

Pelajar berbakat itu terdiri daripada Syamil (vokalis), Emir (pemain gitar kedua), Suhaimi (pemain gitar utama), Riduan (pemain gitar bass), Hafiz (pemain drum) dan Nazrin (keyboard).


19 May 2010

Chemistry Paper 1 and 2 !

Haihhh...seperti yg dijangkakan...paper nihh susah doee...bukan susah apee...nihh smua gara gara aku tak study betol betol lahh nihh...aku rase kalo study betol betol confirm leyhh lulus...tp, tatao lagi laa result cmne nnti...hmm..paper 1, boleh dikatakan agak susah...tp, tadelahh susah sgt kut...kalo tak tao jawapan aku men hitamkan jee..heehee...kire taramlah tuhh ! haa..paper 2 lakk...adoyy...kalau lahh aku bace ape yg cikgu bg kat kertas tuhh, confirm tak nyesal doee...bolehh dikatakan 80% soalan paper 2, cikgu dah bgtau dahh jawapannya kat kertas yg cikgu bagi time kelas tambahan hari tuhh...dah laa kelas tambahan hari tuhh pun aku tak dtg ouhh...haihh...naseb baiklahh aku ingat sikit sikit ape yg telah diulangkaji td sebelum paper 2 start...paper 2 habis lebih kurang kul 1.55pm...pastuhh balikk!! yayyy...hmm...smpai umah...makan makan, pastuhh tgk video yg band PublikDestruktion perform ari tuhh...haha..bnyak wat silap doee...sound tak berapa sedaplahh..aku dah sedaya upaya nak sedapkan sound nyaa...tp, nilahh hasil titik peluh aku !


haihh...muka aku tak nampak daa...apelahh punya cameraman(naz)...naik jelahh kat atas stage tuhh, pastuh rakam sekali muka aku...aku pun nak market jugak doee..ahaha...tp, tapelahh...bende dah lepas...! nihh baru lagu Oh Guru..lagu yg lagi satu tuh tgk lahh kat myspace PublikDestruktion ehh http://www.myspace.com/publikdestruktion ! Chow~~

18 May 2010

Selasa !

Seperti hari hari yg laen, pepagi kene pegy skolahh...lepas perhimpunan masok kelas...study sikit...sebab kol 8.40am exam paper biology 3...perghh...aku cuma baca sikit sikit jehh...paper start...naseb baek smua lehh jawab...alhamdullilah...betol salah tuhh belakang cite lahh...hmm...lepas rehat...buat oral english...haihh...tak ready pape pun doe...hafal pun last minute jehh...tp nak wat cmne kann...dah cikgu pakse suruh wat hari nihh jgakk...dapat markah sikit jehh...cikgu suruh try wat oral kali yg kedua nnti...haa, lepas buat oral tuhh...aku pun teros arr bkak buku chemist..nak study ape yg patut...kol 12.20pm exam chemist 3 pun bermula...perghhh...agak susah lahh doee...walaupun dah study td..hmmm...bolehh ar jawab sikit sikit...aku rase maybe dpt markah rendahh doe paper chemist nihhh...ishh...habis paper kol 1.50pm...kol 2.00pm balikk...tapi hari nihh kene angkat barang muzik plakk...adoyy...balik lmbat lahh nmpak nyee...angkat punye angkat...akhirnya habis gakk ! aku rase nihh kali ketiga dan kali terakhir arr aku bwak drum tuhh...lepas nihh dah tade pape dahh...sedihh plakk doee tinggalkan drum tuhh...hehehe...lepas abes angkat barang muzik smua, cikgu muzik kiteorang belanja minum...pastuhh kol 2.45pm barulahh balikk...tamat lahh seharian di sekolahh...esok paper chemist 1 and 2...aku kene cover balik doe markah aku nihh...dah laa paper 3 td macam cibai...haihh...harap harap arr sok dpt soalan senang...

haaa...seperti yg dijanjikan semalam...aku nak share gmba kann ?? hah nihh die...tgk laa ehh puas puas..

Sumber gambar daripada Khairimran

Banyak lagi gmba kat profile myspace PublikDestruktion .. http://www.myspace.com/publikdestruktion ..add lahh yea kalo free tuhh...! sebar sebarkan lah pasal bende nihh ehh..akhir kata... Sokonglahh Industri Musik Malaysia.. TAMMAT~


17 May 2010

Sambutan Hari Guru 2010 !

Huhh...sedih betollahh...tahun terakhir doee sambut hari guru...tahun depan nak sambut hari ape lakk ekk...ouhhh...aku tao...sambut hari pekerja plak lahh...maklumlahh, tak sekolahh dah kan tahun depan...hik3...okay okay...aku rase sambutan hari guru pada tahun nihh agak berbeza sikit dgn tahun tahun yg lepas...tahun tahun sebelum nihh smua senior senior tak wat pape perubahan pun time hari guru ! tapi...tahun nihh, senior senior telah berjaya membuat satu perubahan yg mendadak utk memeriahkan hari guru ! warghhh...aku harap sgt smua cikgu ingat smpai bile bile persembahan Publik Destruktion td...walaupun tadelahh segempak mane kiteorang perform tadi...tapi tuhh pun dah memadai utk mengembirakan hati guru guru SMK Seri Mulia...

Pagi pagi, smua pelajar SMK Seri Mulia dikumpulkan kat tapak perhimpunan...aku ditugaskan utk menjaga P.A System...so, lepak lahh dlm bilik pengawas tuhh haa...acara dimulakan dgn bacaan doa, pastuh ucapan, pastuh nyanyian guru, pastuh persembahan sajak, pastuhh tah ape lagi tahh...aku tak ingat...event habis kul 9.30am...smua pelajar dibenarkan rehat selama 30minit...perghhh ! crowded sial kantin tuhhh...susah betol nak beli makanan...hmm...rehat habis kul 10.00am...then, acara sukaneka dan permainan anjuran PRS...smua guru terlibat dlm sukaneka tuhh...yg aku tak puas hati nihh, perancangan masa tak betol lahh...tah pape tah...terlalu bnyak sgt permainan smpai show kiteorang pun terpaksa ditangguhkan beberapa minit...hahh...yg pasal show tuhh jup g aku cite...hmm...bnyak betol lahh acara yg telah dianjurkan tuhh...yg aku ingat laa ehh...pertandingan memasak, pertandingan netball antara guru dan pelajar and bnyak lagi laa...aku pun sbnrnye tade kat tapak perhimpunan time tuhh...sebab aku busy ngan angkat barang itu ini...nak setting barang kat atas stage tuh smua...berpeluhh peluh bhaii...tapi nak wat cmne, redha jelahh...dah abes setting smua dlm kul 11.00am, aku, syamil, epin, suhaimi, wan pun bersiap siap lahhh...tukar baju smua...kul 12.30pm, smua pelajar naik ke dewan pulak dimana semua persembahan seperti karaoke, poco poco, sketsa pelajar, dan yg paling penting live band dijalankan...hehehe...nervous dahh start bergelora dah nihh...tp, aku cool jelahh...persembahan pertama, persembahan dripada band sekolah...tugas aku mcm biase lahh...men drum...suhaimi lakk men bass...hmm...tetap men lagu yg sama...walaupun lagu tuhh agak bosan...lepas persembahan tuhh habis, persembahan karaoke, sketsa dan bla bla bla...aku tak amik tao sgt...sebab aku ade kat backstage...fuhhh, nervous gila babi lahh doe...sumpah aku ckp...perbincangan band Publik Destruktion pun diadakan...yg terlibat...aku, suhaimi, syamil, epin, wan, raja...kiteorang baca doa sikit utk memulihkan rasa nervous yg dihadapi...pukol 1.30pm...haihh...sepatutnye, waktu cmni lahh kiteorang wat show...tp, disebabkan permainan tadi tulahhh...masa pun dahh lari...tunggu punye tunggu...jantung smua dup dap dup dap...ahahaha...mcm cibai jee...yg paling taley blahh wan arr...agak laju gak arr jantung diee...siap rasa lagi tuhh...kih3...tp, yg ketara jantung aku lahh kut...sungguh laju betol dup dap dup dap ! haha...ape cite pasal jantung lak nihh...dah dah...smbung cite ehh...akhirnya, nama kami pun dipanggil utk membuat persembahan...bergema satu dewan SMK Seri Mulia tuhh...warghhh..thanks kepada sesapa yg support kami yea...Publik Destruktion pun naik ke atas stage...smua pelajar terjerit jerit mcm beruk makyeh ! ahaha...lagu pertama yg didendangkan kami ialah Pertemuan...lepas lagu tuhh abes, ngam ngam lak kol 2.00pm...cikgu ckp, sesape yg nak balik, dah bolehh balikk dahh...tapi yg nak tgk lagi persembahan, boleh stay kat dewan tuhh...beberapa pelajar lelaki dah mula bangun...tp segelintir jelahh...tp, yg aku peliknya...pelajar perempuan cume sorang dua jehh yg berganjak keluar dewan tuhh...pelajar perempuan yg len stay jehh...hahaha...thanks again sbb support kiteorang...lagu kedua pun dimainkan...yg unik nye pasal lagu nihh...lagu nihh adelahh hasil ciptaan sendiri tao..no ciplak ciplak...lagu yg bertajuk Oh Guru...nyanyi punya nyanyi...akhirnya tamatlah persembahan kami...amin...alhamdullilah...smuanya berjalan lancar jee...turun stage, ade sessi pengambaran...haha..dah macam artis plakk ouhh...lepas tuhh, persembahan yg lain lain pun diteroskan...kul 2.30pm, smua persembahan habis...pelajar pun balik...turun kan drum ngan gitar yg ade kat atas stage tuhh pastuhh Publik Destruktion pun beransur pulang...bagi meraikan persembahan pertama kami tadi..kiteorang pun lepak lahh jup minum minum kat komersial...kol 3.30pm balikk...sampai umah jehh..aku pun teros arr tido smpai pukol 7.00pm...bapak penat doee...malam lakk...study biology ngan chemist...perghh...sok exam diteruskan seperti biasa...huhh..malasnyaa...okaylaa...aku chow dulu arr...sok maybe ade gambar time band Publik Destruktion wat persembahan...nnti aku post kan ehh kat blog nihh...akhir kata...Sokonglah Industri Musik Malaysia ! tata~

16 May 2010

Ahad..

Haihh...bosanlahh arinihh...tak deh pape plan pun ouhh...lepak kat umah jelaa nmpak nyee...hmm...skang dah pukol 3.30pm...keje aku skang, online myspace...bosanlahh...tade org yg nak dilayan...tuhh yg aku update blog nihh haa...actually hari nihh merupakan Hari Guru bagi guru guru satu Malaysia nihh...kesempatan nihh, aku nak ucapkan Selamat Hari Guru kepada cikgu cikgu kat Malaysia nihh terutama nya cikgu kat sekolah SMK Seri Mulia...aku jugak nak mintak maaf kat cikgu cikgu yg telah bersusah payah mengajar aku selama nihh tanpa mengenal erti penat...aku tao aku banyak wat salah smua...asyik tido jeh time cikgu ajar...tapi, aku nak berubah laa...SPM semakin hampir...aku akan tahan mata aku nihh sedaya upaya yg bolehh time cikgu ajar nnti yea...heehee...sok ade sambutan Hari Guru kat SMK Seri Mulia tuhh...mcm mcm aktiviti yg telah dirancangkan...kepada smua pelajar SMK Seri Mulia, dtg laa beramai ramai yeaa ke sekolahh esok...sekali dalam setahun jee nihh...lagi pun abang abang senior nak wat gig esok...ahakss...ahaha...tahun depan abang abang senior dah tade...nak meneruskan karier sebagai ahli seni lahh katakan...hahaha..bapak bajet kan...okaylaa...tade ape lagi yg nak diperkatakan...aku pun nak chow dulu lahh...mao tgk Adnan Sempit The Series kat youtube nihh haa...dah abes buffering dah nihh... TATA~

Tak Puas ! Heee~

hahaha...hakikatnya..manusia sentiasa tidak puas ape yg die ade...mcm tulahh aku...tp, jgn pikir laen..aku cuma tak puas dating ngan si gedik tu lahh tadi...hee...makin lawa plak aku tgk dia skang...dah dah..tamao puji dia bnyak bnyak..jup g, kembang lak dia kat umah tuhh haa...heehee...hmm, actually hari nie aku habiskan masa aku bersama si dia nihh haa..perghh...dah lama kut tak jumpa...rindu nak mampos sial ! haha...janji kol 11.30am nak jumpa...tp, last last..kol 1.00pm gak baru bersua muka ! haihh...smua salah dia...bukan salah aku...werkkk! ahaha...makan makan, pastuhh lepak lepak smpai kol 7.00pm...then balikk...dah maghrib kut...tak elok bawak kuar anak dara org smpai malam nihh...tak manis kalo org tengok...ceyyy...aku pun hantar lahh dia smpai kat depan pintu bilik dia...ahaha...tadelahh...tipu jehh...kalo aku wat cmtuhh, mampos aku kene maki hamun ngan family dia...mwahahaha...gitu gini, smpai umah kol 8.45pm...perghhh, penat gilaa lahh...pastuhh, smpai umah teros mandi dan terbaring jup...nak tido rase cm taley tido lakk...aku pun lepak lahh kat dpn tv tuhh...nak tgk bola tade game lakk riney...adoyyy...bapak bosan...last last, kol 10.00pm aku tertengok satu cerita nihh...fuhhh, cite die memang best gilalahh...hmm...pasal laki nihh kene HIV then die kene balasan dunia sbb die kurang ajar ngan mak bapak die...malas laa cite pepanjang...nak tao tgk lahh cerita 'Sebelum Akhirat' nihh kat youtube ehh...siaran ulangan..hahaha...pelakon cite tuhh pun memang kene lahh ngan watak yg dilakonkan...lakonan dripada Lisdawati ngan sape tahh nama suami diee tuhh haa..tak ingat aku...dah abes tgk cite tuhh...aku pun menghadap lah lappy nihh haa..bosan laa...penat tapi nak tido taley plakk ouhh...okaylaa...BERAMBUS~

14 May 2010

Jumaat !

Yeahh...seperti hari hari jumaat yg lepas...title hari nihh punn ' Jumaat ! ' jee...dah tade idea lahh nak bikin tajuk apee...hmm...actually, aku nie baru balik jamming...perghh..penat doee...tapi dah smpai umah nihh, rase cm nak hadap jee muka bini aku nihh...lappy lahh..jgn pikir laen...aku belum kawen lagi laa...so, kepada wanita wanita diluar sana...mai sini isi borang utk jadi bini aku...ahahaha...promote lahh plakk..haihh..lari topik...haaa, bersambung balik kepada cerita tadi...jamming...hurmm..agak lama lahh band otai PublikDestruktion nihh tak jamming doee...dah dekat sebulan lebih kut...nie pun kiteorang jamming sebab ade show nanti..show ape?? adelaaa...rahsia rahsia...haha...tadelahh, sbnrnyee show utk hari guru nnti...dah dah...tuh jee aku bolee bgtau..kalo nak tao dgn lebih lanjut, tunggu jelahh...heee...tp, dak SMK Seri Mulia jelahh kut yg tao nnti...sesape dak dak yg tak berkenaan, tak dapat lahh chekk nak tolong...

hmm...mukadimah dah selesai...isi nya plakk...okay, arinie pepagi cm biase...pegi skolahh, perhimpunan...ade spotcheck rmbot...naseb baek aku tak kene...fuhhh...masok kelas...study study sikit...pastuh kol 8.30pm, exam pun bermula...hariney Physic Paper Three...keseluruhannya bolehh jawab...tapi tataolahh betol kee takk...tape, sekurang kurangnya aku dah berusaha kan kan??hmm, abes paper kol 10.00am..pastuh rehat..lepas rehat, cikgu muzik panggil sebab nak practice utk hari guru nnti...wahh...bnyak betol pelajar pelajar yg wat persembahan nnti...tak sabar nak tgk hari Isnin nihh...cayok cayok arr korang ehh ! haa, bg penonton penonton nnti, tapayalahh bahan bahan org yg wat persembahan tuhh kalo die salah...wat mcm tatao jelahh ! standard arr...manusia sentiasa membuat kesilapan kan...hmmm...habis practice kol 12.30pm...KRINNGGG ! loceng berbunyi...yay yay...balikkkkk ! teros skip jelahh ehh...kol 3.00pm, ade practice lagi...ini pun utk hari guru jugakk...abes smua dlm kol 5.00pm...5.30pm, men futsal...perghhh...lame gila tak men...pancit sial...huhhh...kol 7.00pm balikk umahh...malam pulak...alaaa, malam aku dah cite kan tadi...okay arr...nak layan FaceBoob lahh plakk...hahaha...whopsss...silap...FaceBook ! haaa, baru betol...dah laa...penat aku mencarut nihh...korang pun dahh nak tetido dahh kan bace riwayat aku nihh... it's okay...aku memang suka tidokan org nihh sbnrnyee..heee...ishh, makin panjang lakk aku type...dah ! NOKTAH - HAFIZ (",)

12 May 2010

Pertengahan Tahun Examination !

First first dah paper physic...fuhh...gilee betollahh ! nak kata susah tah laa..agak laa kut..tp, semalam aku study, adelaa beberapa soalan yg masokk...tuh pun sikit jee...tatao laa dpt berapa markah plak kali nihh..aku harap harap tak failed arr...aku dahh tak sanggup dah nak tgk result aku asyik failed jee..huhh...esok plak paper addmath...bapak arhh...mcm mane laa nihh aku nk jwab...redha jelaa...tp, aku akan tetap berusaha jugak sedaya upaya...peperiksaan pertengahan tahun nihh agak pelik sikit...paper yg susah susah dulu kene jawab, yg senang kemudian...haaa, mcm pepatah berkata...bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian...heehee...tp, yg tak beshh nyee, lame gilee siot exam nihh...akhir bulan May baru abes smua paper...perghhhh...mencanak sial...tp tak pelahh...dapat balik awal...hahaha...tak sabar laa nak tunggu bulan June...banyak dahh plan time cuti sekolahh nnti...relax relax !! ehh, bulan June, cite bulan June lahh...sekarang bulan May...terlepas type lakk td...kih3...dah laa, cite pasal hari nih laa ehh...hmm, pegy skolahh, balik sekolah...pastuhh pegy umah suhaimi sebab nak betolkan internet kat rumah die tuhh...haihhh...leceyhh betollahh...dah settle smuaa...balikk, makan makan pastuhh mencanguk kat depan lappy nihh...mlm ni plak rase malas laa nak pegy tusyen...nak pegy study grouplahh...hmm, tuh jee kut setakat nie...okayy... BERAMBUS ~

p/s : Aku tak pahamlah, kenapa ade segelintir budak kelas aku dah jadi semakin emosional ?? korang dah berubah laa wey...mane korang yg aku kenal time kite kecik dulu...alaa, time kite main guli dulu dulu tuhh...tak kan tak ingat kut...ahaha ! mane mane mane ??

10 May 2010

Gurauan Membawa Padah !

wahh..title tak nak mengalah jee kann? ahaha..tp, serious arr..memang membawa padah kut...aku yg gedik sgt nak bergurau ngan awek org nihh...terpakselaa terimaa balasan nyee..citenyee cmni..aku just bergurau gurau jee ngan member aku nihh(member perempuan)...pastuhh, aku ckp laa ".........syg.........." Dalam perkataan yg aku cakap tuhh ade lahh sikit aku panggil die syg...aku ckp bende tuhh kat mana, itu adalah rahsia...hmm...sumpah niat aku memang nak bergurau...tp, bf die nihh amik serious pulak...aku dah mintak maaf dahh, dan tarik balik statement aku ari tuhh..ceyy, statement arr skang...ahahaha..tp, tah laa...bf die nihh tak puas hati gak...siap call aku tuhh, nak mintak kepastian ape hubungan aku ngan awek die...die cakap ape tahh..aku dah lupa daa...time tuhh aku tgh baru bangun tido...aku cume yea kan ajelaa...pastuhh aku ckp arr sorry smua...lepastuhh, haaaaa....tuuuuuuutttt...rahsia jugak ! hehehe...alahh, lagipun open minded lahh sikit...aku tak batak laa nak awek ko tuhh...awek aku yg ada sekarang nihh pun tak terjaga...aku ngan awek kau tuhh just member jee lahh...itu pun nak kecoh...tp, betol jugak bf member aku nihh ckp kat aku time die call aku ritu...'ape perasaan kau, kalau ade org panggil awek ko sayang sayang...' hmm...memanglahh marah...tp, serious laa, niat aku memang nak bergurau je lahh...aku cuma sayang sebagai kawan, tak lebih daripada tulahh...haaa...sebenarnye, sayang nihh perkataan umum tao takk...mungkin sayang sebagai bla bla bla...tp, kene pikir laa mane baik mane buruk...jangan jadi cm aku nihh...men cakap lepas jee kat awek org...memang kenelahh kan...ahaha...tp, amaran ehh...sesape panggil awek aku sayang...walaupun sayang sebagai ape pun lahh...aku cari korang smpai lubang cacing...aku sorang jee bolee panggil dia sayang...orang laen haram ! haha...tp, betullahh ckp awek aku...sebelum cakap tuhh kene pikir dulu...hmmm...okayy okayy...habis cerita nihh, ade lagi satu cerita panas gak...hehehe...aku nihh asyik wat trouble jee kat org doee...apasal ekk?? tah laa...haaa, yg cite lagi satu nihh pun aku nak bergurau gakk...tapi tade laa smpai panggil sayang sayang...aku cuma ckap jea 'kalau nak wat dosa tuhh, tapayalah ajak org...cubalah pegi masjid kee, surau kee...' ...itupunn budak tuhh dah marah...haihhh...aku tapaham lahh...aku gurau gurau pun ko boleyh amik serious kann...smpai dahh tak nak bertegor ngan aku...yaa yaa..aku paham laa situasi ko...tp, sebelum tuhh...ko paham laa dulu situasi org len gak ehh...janganlahh pasal bende kecik tuhh pun ko nak gaduh ngan aku kan...alahh, lagi beberapa bulan jelaa ko dpt jumpa muka aku nihh...lepas spm, muka yg ko benci nihh, maybe ko takkan jumpa dahh kutt...ahaha, tulahh ayat yg aku bg kat diee...tp, sekarang smua okay...dah tade gaduh gaduh daa...tp, ko dah emosional lahh skang nihh..dulu bolee lagi bergurau gurau kasar ngan ko...siap bertepuk tampar lagi tuhh...ceywahh! ahaha...tapelahh, aku paham situasi ko skang ! noktahh!

hmm...kat atas nihh baru mukadimmah jee...isi isi nyee belum aku cite kan lagi...hee, okay...ari nieh kat skolahh pepagi ade Majlis Anti Dadah Sedunia...bende tuhh abes dlm kol 8.30am...pastuhh budak 5SC, 5A1, 4SC, 4A1 diarahkan utk kee makmal bahasa sebab ade program Easy Addmath...aku masok lmbat sikit sebab kene angkat barang barang muzik yg telah digunakan arituhh...penat gilaa lahh...naseb baik kat makmal bahasa tuhh ade aircond...kalo takk, mampus aku mati kepeluhan...hehe...aku masok masok jee, penceramah tuhh dah wat kelaka...bapak arhh...budak budak asyik tergelak jee dgn lawak bangang die tuhh...masok air betollahh...tak nyesal lahh korban RM5 sebab bayar program tuhh...mcm mcm tips die bagi...haa, penceramah tuhh siap bagi laman web soalan bocor tahun nihh lagi tuhh...die kata laman web nihh kalo nak bukak kene seminggu sebelum SPM ...warghhh...semua budak teruja jee dgr...nak tau laman web die ape?? www.bcme.com...(www.banyakcantikmukaengkau.com) mwahaha...tergelak gelak diorang dgr...ade yg dah siap salin lagi tuhh..bapak selenge...mane lah ade jalan mudah smpai cmtuhh sekali...nak berjaya kene usaha lahh...hik3...okay okay...tujelahh kut hujah aku utk hari nihh...hmm, esok kene present oral english..aku tak hafal pape pun lagi doe...huhhh...ari rabu dahh exam pertengahan tahun...aduhhh, sudah jatoh ditimpa tangga !! TAMMAT~

07 May 2010

Jumaat !

hariniee tak bnyak kut bnde yg berlaku...kat skolahh...pagi pagi, cm biase...pegy skolahh...perhimpunan...pastuhh, masok kelas...perghh...tadi, aku tatao pape pun pasal oral english...tao tao jee arinie last wat presentation...kusut gile siot...dah laa group pun tade...yg laen smua dah ade group...nie smue gara gara aku tak masok kelas lahh nihh sebab terlibat ngan karnival kerjaya tuu...kekadang nyesal plak terlibat dlm smua bende tuu...tp, aku rase luck aku baik kot riney...cikgu english masok lmbat...pastuh diee kate nak postpone wat oral tuhh 2 minggu lagi...fuhh...selamattt...kalo tak mampos aku failed doee...lepas rehat lakk...rumah merah wat perjumpaan..khas utk atlet atlet jelaa...cikgu rumah merah tuhh masak makaroni dgn ape tah lagi...kenyang kenyang !! dpt makan free kann...hehe...lpas abes makan...masok kelas balik...blaja physic...haihh...cite tntang physic nihh...ari rabu depan, dah start exam mid-year...first paper dah laa physic...bapak pelikk...biase first paper bg lahh BM kee, BI kee...nie takk...bg paper yg susah susah dulu...kol 12.00pm, ade sesi pengambaran utk Pebimbing Rakan Sebaya...hee...aku lahh tuhh...tak sngke kann aku PRS...padahal diri sendiri pun tak terbimbing doee..haha...lpas tngkap gmbar, cikgu sidang ridaksi plak mao jumpe...ade mesyuarat sikit pasal pembikinan majalah sekolah...tugas tugas pun dah diagihkan...tp, aku rase mcm photographer nihh tak penting jee ouhh...cikgu mcm endah tak endah jee...die tatao keje nilahh yg bnyak menyumbang ke majalah sekolah tuhh...ketua photographer...ayie...aku ngan syamil jadi org bawahan jee...hmm...abes mesyuarat tuhh dlm kol 1.00pm...adoyyy...cmne mao pegy semayang jumaat nihh?? ceyy...bajet pegy lakk kann...balik sekolahh, aku ngan syamil pegy phone fair...mcm mcm jenis hp, yg kite tak penah nmpak !! tp, aku dah target daa satu hp nihh...aku rase mcm nak beli jee doee...nntilahh...tggu harga hp tuh murah sikit...kol 2.00pm, smpai umahh...makan then teros tido smpai kol 6.30pm !! TAMMAT ~

p/s : tak sangke, aku ingat ko baik...rupanya kerek gak kan...! yelaa...ko kan perfect !

06 May 2010

Grrrr !

huhh...actually aku tgh tension ar doe skang nihhh...cibai betollahh...tak pasal pasal aku kene sound ngan member aku sendiri...aku tao aku tak hormat masa...aku tak hormat org len...aku dah wat ko tunggu aku lama lama...tapi aku tak smpai smpai gak...aku yg wat janji, aku yg tak dtg...haihh...tgk!! org laen punye pasal, smpai plan aku pun terpakse dicancelkan...babi betollah...ishhh...apasal arr bnyak betol masalah arinie?? lepas satu, satu masalah aku dtg...first, time kat skolahh td asyik kene marah jeaa ngan cikgu katak tuhh...sebab p.a system lahh...semua bende tak kene ouhh...asyik die jee yg betul...second, time wat show td...aku bnyak wat silap...aku tatao arr knape pikiran aku melayang kat tempat laen..padahal tgh perform tuhh...third, pasal mlm nilahh...aku dahh janji nak pegy beli barang ngan member nihh...tp, terpakse dicancelkan plan tuhh sebab ada hal hal tertentu yg aku kene settle kan...hmmm...tension tension tension !

okay...hari niehh serious aku ckp, penat arr...dripada pagi tak masok kelas...smua nyaa gara gara ade karnival kerjaya tulahh...seperti hari yg semalam...26 buah skolahh zon pudu dtg ke sekolah aku nihh...setting stage, speaker dan bnyak lagi arr...angkat barang smua...perghhh...dah laa panas...agak berpeluh arr gakk doee...kol 12.00pm...smua setting barang barang utk concert band...naik kan ape yg patut...lpas tuhh salin baju...heishhh...lmbat betollah nak tunggu VIP tuhh smpai kat skolahh aku tuhh...nak tunggu VIP tuh sebab diee lahh yg akan merasmikan majlis penutup karnival tuhh..mencanak bhai...aku rase kalo bancuh kopi dah lepas minum 6 gelas dahh...tao arr VIP...ingat kiteorang ni machai ko kee nak tunggu ko smpai berpeluh peluh...panas tao takk! hormat lahh masa sikit...ahaha...akhirnya, VIP pun smpai...bg ucapan laa, mencarut sikit lahh...ishh, smpai aku rase dah mcm tade mood daa nak perform kat stage tuhh...lmbat sgt die ckp sial...dah abes berucap...kami pun membuat persembahan kat atas pentas yg tak seberapa tuu...hmmm...kali nihh punye show gentle bnyak salah ouhh...tempo smua lari...ade cikgu ckp bunyi mcm sumbang mahram jee...tp, cool jelaa kan wat persembahan...tak kan nak tunjukkan kesalahan kat org plakk...turun jee stage, rmai jugak lahh cikgu yg mengkritik kiteorang...aku taley ckp pape arr...sebab aku pun ade wat salah gakk...so, better aku diam jelaa...jalan terbaik...! ade sorang cikgu nihh ckp, persembahan kali nie tak beshh...persembahan pertama harituh lagi besh...aku rase sebab tak cukup practise lahh...mane tak nye, practise dua hari jee...tapi tatao laa ouhh...bende dah lepas...biar jelahh...kol 4.00pm balik...cikgu muzik kiteorang belanje makan...naseb baek mood diee okay...tadelaa mara mara, walaupun aku buat salah time show td...tatao laa kalo die pendam dlm hati...dah abes makan, lepak lepak jup...pastuh kol 7.00pm balikk... HABIS ~

p/s : diam budak tuh time duduk satu table tadi...biasenye ko arr bnyak mulut...tp nape td ko diam jee?? mungkin.............

05 May 2010

Hari Rabu Memang Palat, Tapi Esok Masih Ada!

Hmm..baru lepas balik tusyen nihh...nak kate penat tuu, kalo dah dating ngan lappy nihh dah jadi rasee tak penat lahh plak...hehe...nak tido taley arr doee...smua brang yg perlu dibawa ke sekolahh sok dahh settle...baju kemeja and drumstick smua dahh masok kan dlm beg daa...haa...? nak pegy mane nihh?? hee, actually sok ade show utk sekolahh wat kali yg keduanya sebab sok kat skolahh aku ade majlis penutup karnival kerjaya, so...budak budak yg perform arituhh dipanggil balik utk wat persembahan...nak kata nervous tuhh...tah laa...biase jee kut...tapi yg tak besh nyee...lagu sama arr doee...bosan arr...tade cabaran langsung ! ahaha...okay okay...sbnrnye, karnival kerjaya tuhh, ariniee dahh mula dahhh...26 buah sekolah zon pudu dtg kat skolah aku nihh...warghhh...rmai betol lahh awek !!heee~ aku ditugaskan utk jaga p.a system...penat gila arr...kene angkat LCD lahh...itulahh, inilah...tp sambil menyelam minum airlahh !! kih3...perghh...gentle lahh riney kenyang gile doee...makanan smua free jeaa...utk aku jelahh...heehee...majlis tuhh abes dlm kol 12.30pm...pastuhh, aku lepak lepak jup...sebab malas ouhh nak masok kelas...dah laa kene blaja addmath...letihh arr...borak borak arr dgn cikgu dri SMK Seri Mutiara...die citelaa pasal sekolahh diee tuhh...kol 1.20pm, ingatkan nak masok kelas....tp, cikgu plak mintak tolong itu ini...sedar tak sedar dahh pukol 2.00pm dahh...budak kelas aku smua dahh balikk...ishhh...smpai hati betol diorang tinggalkan aku doee...nak touching arr cmnie...hurmm, td balik awal sebab budak budak kelas akulahh ayat cikgu ckp tak makan lagi laa sebab lauk kat kantin dahh abes...so, tak bermaya lahh kan...dah laa petang tuhh ade KOKO...cikgu math aku pun bg budak budak kelas aku balik awal...aku smpai umah dlm kol 2.30pm...makan jup, pastuh tertido lakk...naseb baek sedar kol 3.45pm...tuh pun dah lmbat ouhh...practise concert band dah laa pukol 4.00pm...mandi, siap siap pastuh teros gerak ke sekolahh...naseb baik aku smpai sekolah, practise tak start lagi...kol 6.00pm practise tamat...barang barang muzik utk esok cikgu suroh bawak naik ke pentas...fuhhh, time nilahh aku menyirap sikit nihh...dah laa kene angkat drum...penat gilaa lahh...settle smua dlm kol 6.30pm...gentle arr penat doee...berpeluh peluh...! huhh...dah siap smua, aku pun balik lahh ke rumahh...malam lakk...seperti hari hari rabu yg lepas...aku pegy tusyen...rase cm malas gilee doee nak pegy...smpai lmbat, sebab dekya lahh nihh isi minyak plakk...ishh...muka tebal jeaa masok kelas tuhh...hahaha...dah laa lmbat kann...tp, wat bodo jelahh...pelajaran pun diteruskan seperti biasa... TAMMAT ~

P/S : semalam salah seorang member budak perempuan tuh nmpak aku bawak budak perempuan tuu naik moto...perghhh...tgk ! fitnah lagi...padahal tade pun...aku just slowtalk ngan budak perempuan tuhh kat parking moto jee...lagi mao bantai aku bawak cikaro tuh jalan jalan...tipu jee...and td, time tgh angkat barang barang muzik...aku tegor laa member budak perempuan nihh...pastuhh, budak tuhh bolee lakk wat muka...siot betol...ape lagi yg budak perempuan nihh ckp arr??td ingatkan nak face to face...tapi budak perempuan tuhh plakk balik awal...dah laa jalan laju gila mcm org bersalah...naseb baik aku ta dpt kejar ko !! tape tape...hari ini memang palat, tapi esok masih ada .